mobiilisti_logo_pienin.jpg
ESR_logo_pieni.jpgvipuvoimaaEU_pieni.jpg

Projektityö, videon tuottaminen valitsemastaan aiheesta.

Toteutimme kahden matkailuvirkailijaryhmän kanssa projektityönä videon. Opiskelijat saivat itse valita aiheen, sillä tämä oli useimmille ensimmäinen kerta kun tekivät videota.Toisen vuoden opiskelijoille tämä toimii ensikokemuksena ja tavoitteena on viimeisenä vuonna tuottaa itselleen omaan ammatillisuuteen liittyvä mobiilituotos, joka voisi toimia myös työnäytteenä omista taidoista.
Tavoitteena oli tutustua projektimaiseen työskentelytapaan, suunnitella projektille aikataulu ja vastuut ja dokumentoida se ja kuvamateriaalia Dropboxiin. Käytössämme oli yhteinen Dropbox tila, jonne opiskelijat loivat omat kansionsa ja laittoivat sinne talteen materiaalinsa. Tapasimme sovittuina päivinä ja edistimme projektia yhdessä luokassa, muuten keskustelu, ohjaus ja yhteydenpito tapahtui Whatsapp sovelluksen kautta toisen ryhmän kanssa ja toisen Facebook ryhmän kautta. Molemmat yhteydenpitovälineet todettiin toimiviksi, helpoiksi ja kivana vaihtoehtona perinteisiin (sähköposti, sms, moodle) verrattuna.

Tehtäväohjeistus:
Tuottaa pari- tai yksilötyönä 2-3 minuutin mittainen youtubeen vietävä video itseään kiinnostavasta aiheesta. Kuvamateriaali kuvatiin opiskelijan omilla laitteilla ja videon tekoon käytettiin oppilaitoksen ipad laitteita ja siinä sovellusta iMovie.