mobiilisti_logo_pienin.jpg

Hotelli- ja ravintola-alan nuorisopuolen kokkiopiskelija on pitänyt työssäoppimisen blogia ensimmmäisen opiskeluvuoden (syksy 2012) alkamisesta lähtien hyödyntäen Mobiilisti -hankeen kautta lainattua iPad:ia perinteisen TOP verkkopalvelun päiväkirjan sijaan. Ensimmäisen työssäoppimisen tuotoksena oli lähinnä nopeaa kuvausta puhekielellä siitä, mitä hän päivän aikana oli tehnyt ja kuvia kahvilan tuotteista. Tämän jälkeen pidimme opettajan ja opiskelijan kanssa uudelleen palaverin seuraavan työssäoppimisen blogin tavoitteista, teknisistä ominaisuuuksista ja siitä, että laite voisi olla opiskelijan käytössä pidempäänkin, mikäli hän haluaa sitoutua oppimisen näkyväksi tekemiseen blogin pitämisen kautta. Opiskelija teki uuden blogin toiseen työssäoppimiseensa liittyen, jossa kirjallinen ja kuvallinen ilmaisu oli selvästi kehittynyt, rakenne systematisoitunut viikottaiseksi ja jonka tavoitteet olivat kauempana tulevaisuudessa. Opettaja käy säännöllisesti kommentoimassa blogia ja rohkaisemassa opiskelijaa tämän viestintäkanavan kautta.

Toisen opiskeluvuoden aikana (2013-2014) opiskelija on jatkanut työssöoppimisblogien kirjoittamista sekä aloittanut oman ammatillisen kasvutarinan tekemisen. Sen tekeminen ja ohjaus jatkuu toivottavasti koko loppukoulutuksen ajan.


Opiskelijan kommentteja:Mobiiliblogit_kokki.jpg

Blogia voi koristella hienosti mm. taustakuvilla ja sinne on erittäin helppo lisätä kuvia ja tekstiä suoraan Blogger - sovelluksen kautta. Blogi vaikutti näytön suorittamiseen positiivisesti. Yllätyin loppujen lopuksi kuinka hyvin muistin esimerkiksi salin puolelta miten ja missä järjestyksessä esimerkiksi salaatit tulevat linjastoon. Se asia jäi mieleeni kaikista kuvista mitä olin ottanut ja lisännyt blogiini! Tulevaisuudessa se varmasti auttaa vähintään samalla tavalla muistamaan joitakin erilaisia tapoja tehdä eriasioita.

Blogien osoitteet: