Video työssäoppimispaikkaan perehtymisestä


Innomerkonomit työskentelevät joka torstai ja perjantai InnoOmnian eri työssäoppimispisteissä kolmen hengen tiimeissä. Top-pisteet vaihtuvat neljän viikon välein. Tällä kertaa innomerkonomit perehtyivät työssäoppimispisteisiin ja tekivät perehtymiskeskustelun pohjalta videoelokuvan oppimistaan asioista. Kokeilimme iMovie-sovellusta ensimmäistä kertaa.

Ennen työssäoppimispäivää opiskelijat saivat kutsun sähköpostiinsa:


Tehtävänanto ja prosessi
Tuotokset


Arviointi


Mobiilineuvoja:
iMovie videontekosovelluksena on helppokäyttöinen ja nopeasti omaksuttavissa. Tehtävänannon pitää kuitenkin olla selkeä, jotta sovelluksen hienoudet (kuten taustamusiikki ja ääniefektit) eivät vie tilaa opittavalta asialta. Pienen harjoitusvideon tekeminen yhteisessä tilassa vähensi ohjauksen tarvetta varsinaista tehtävää toteutettaessa. Tämä auttoi tilanteessa, jossa opiskelijat toteuttivat videonsa kukin eri työssäoppimispisteissään.

Opiskelijat olivat sitä mieltä, että videon tekeminen oli mielekkäämpi tapa ilmaista opittuja asioita kuin esim. kirjallinen raportti. Syynä oli opiskelijoiden mukaan se, että kirjoitettua tulee muutenkin aivan tarpeeksi. Nämä videot toimivat ohjauksen välineinä myös seuraavia työssäoppijoita ajatellen. Niihin voi palata jälkikäteen ja toisaalta ne antavat esimerkin siitä, miten asioita voi ilmaista kuvaa, tekstiä, ääntä ja liikettä yhdistämällä.

Opiskelijoiden arviointi/palaute:


Kysymykset: Mitkä asiat menivät hyvin? Mikä oli haastavaa? Mitä opit?


"Opimme paljon uutta Ipadista, iMoviesta ja niiden käytöstä sekä tekijänoikeuksista. Kuvaaminen ja yhteistyö muiden ryhmien kanssa sujui hyvin. Haastavinta oli IMovie ja sen käytön opettelu."

"Mielestäni videon tekeminen meni hyvin! Videon teko oli melko helppoa sekä sen muokkaaminen. Haastavaa mielestäni oli keksiä mitä videoon laittaa esim: millaisia kuvia ottaa tai mitä puhua videon aikana. Kaiken kaikkiaan opin käyttämään imovieta sekä tekemään videoita jotenkin!"

"Videontekeminen meni hyvin. Ohjeiden ymmärtäminen oli haastavaa. Opin käyttämään imovieta ja sain tietoa controllerin tehtävistä."

"Kaikki meni hyvin. Yhteistyö sujui tosi hyvin ja saimme paljon materiaalia videoon. Haastavaa oli saada äänitykset onnistumaan hyvin. Opimme käyttämään iMovieta ja saimme jeepistä lisää tietoa. iMovieta oli hauska käyttää ja se oli paljon mielenkiintoisempaa kuin pelkkä koneella kirjoittaminen."

"Kaikki meni hyvin. Ei lähinnä ollut haastavaa mutta hauskaa ja mielenkiintoista. Opin tekemään videopätkiä oli tosi kivaa."

"Kuvien ottaminen, teksti ja työn tekeminen menivät hyvin. Ryhmän henki oli haastava mutta pitäisi tulla aina kaikkien kanssa hyvin toimeen vaikka mikä olisi. Opimme käyttämään paremmin imoviee ja tekemään paremmin töitä. Opimme asteen enemmän työssäoloa taas."

HTML Comment Box is loading comments...